szerző:
Eduline

Aki az érettségi kezdetéig nem teljesíti az ötven óra közösségi szolgálatot, egyetlen tárgyból sem tehet vizsgát - hívta fel az Oktatási Hivatal az érettségi vizsgaelnökök figyelmét.

©

"Az érettségi vizsgák megkezdésének feltétele ötven óra közösségi szolgálat elvégzésének igazolása. Tehát az érettségi vizsgák kezdetéig kell teljesíteni a közösségi szolgálatot, és abban az esetben, ha a vizsgázó ezt nem teljesíti, nem kezdheti meg – egyetlen vizsgatárgyból sem – az érettségi vizsgáit" - olvasható a tájékoztatóban.

A közösségi szolgálat alól felmentést a köznevelési törvény kizárólag a felnőttoktatásban tanulóknak, valamint a szakértői bizottság javaslata alapján a közösségi szolgálat alól igazgatói határozatban mentesített sajátos nevelési igényű tanulóknak ad.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat. A 2018-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Így puskázhatsz az érettségin: legális segédeszközök, rengeteg pluszpont

Milyen legális puskákat használhattok a 2018-as érettségin? Milyen vizsgákon vehetitek elő a négyjegyű függvénytáblázatot, a helyesírási szótárt vagy a számológépet? Négyjegyű függvénytáblázat A matematika-, a kémia- és a fizikavizsgán is használhatjátok a négyjegyű függvénytáblázatot (egyidejűleg akár többfélét is).