szerző:
Eduline

Milyen egyetemi-főiskolai szakok érdeklik az idén érettségizőket? Itthon vagy külföldön tanulnának tovább az alapszakos diplomások? Diákokkal beszélgettünk az Educatio-kiállításon.

Vivien (19) angolból fog emelt szinten érettségizni, és az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karára jelentkezik. Bálint (17) a Budapesti Corvinus Egyetem kertészmérnöki szakára szeretne felvételizni. Mivel már van egy nyelvvizsgája, és ezen a szakon nem kérnek emelt érettségit, úgy gondolja, hogy fel is fogják venni. Mindketten idén érettségiznek.
©
Brigi (balra, 18) és Csilla (18) csak jövőre fog érettségizni. Azért jöttek ki a kiállításra, mert még egyáltalán nem biztosak a terveikben. Mindketten gondolkodnak külföldi továbbtanuláson, Brigi Ausztriába menne angol nyelvű művészeti képzésre, Csilla pedig New Yorkba.
©
Csenge (18) a Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karára készül, biológiából és kémiából kell majd emelt szintű érettségit tennie, hogy bekerüljön.
©
Peti (22) és Brigi (20) az idén diplomázik a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció szakán. Mégis most jöttek ki először az Educatio-kiállításra. Külföldi mesterszakokat keresnek, főleg az ingyenes dániai képzések érdeklik őket. Peti a Koppenhágai Egyetem film és média szakával, Brigi a Copenhagen School of Design and Technology (KEA) képzéseivel szemez.
©
A legfontosabb infók a 2014-es felvételiről

Pontszámító kalkulátor (alapszakos)

A 2014-es pontszámítási szabályok

Mesterszakos pontszámítási szabályok

A 2013-as ponthatárok

A 2014-es felvételi szabályai

Mennyit kell fizetni a legnépszerűbb mesterszakokért?

Mennyibe kerül egy félév a tizenhat népszerű szakon?

A tizenhat népszerű szak 2014-es ponthatára

Így kell használni az e-felvételit - lépésről lépésre

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!