szerző:
Eduline

A genetikát kihagyták belőle, egyből könnyebb lett a feladatlap.

©

Teljesen rendben van a feladatlap - mondta az eduline kérdésére Nádori Gergely, az Alternatív Közgazdasági Gimnázium biológia tanára, miután megnézte a középszintű feladatlapot.

Nádori Gergely szerint az idei feladatlap könnyebb volt, mint a korábbi évek vizsgái, ennek pedig a fő oka, hogy nem volt benne genetika és populációgenetika, ugyanis főleg ezek szoktak problémát okozni a diákoknak.

Korábban az eduline-nak végzős orvostanhallgató említette, hogy némiképp megtévesztő lehet, hogy például latinul is odaírták az egyik feladathoz, a szem részeinek nevét. A szaktanár szerint ez nem volt zavaró, mivel egyértelmű volt, hogy a latin elnevezések ismeretét nem várják el a diákoktól.

A hallgatók és a szaktanár véleménye alapján tehát elég egyértelműnek tűnik, hogy a középszinten vizsgázók a felkészültségükhöz mérten korrekt feladatlapot kaptak.

Emelt szintű biológia érettségi felkészítő

Online képzés célja: Az előkészítő a 2018 májusi emelt szintű biológia érettségi írásbeli és szóbeli vizsgájára készít fel. | | Tudomány, szociológia, oktatás , Érettségi, nyelvvizsga , Érettségi felkészítők , Középiskola, érettségi felkészülés