szerző:
Eduline

Mikor derül ki, hogy ki kezdheti el az egyetemet, főiskolát szeptemberben? Mikor kezdődik a pótfelvételi, és mikor kell beiratkoznotok? Íme, a következő hetek legfontosabb dátumai.

Már csak pár nap, és kiderülnek a 2015-ös ponthatárok
©

Mikor tudjátok meg, hogy bekerültök-e egyetemre, főiskolára?

A ponthatárokat július 23-án húzzák, amit este nyolctól a Pont Ott Partin, az Orczy-parkban élőben is követhettek. A Pont Ott Parti programját - lesz élő csocsó és koncertek is - itt nézhetitek meg.

Mikor kaptok értesítést az eredményről?

Ha megadtátok a telefonszámotokat, akkor még aznap este, sms-ben. E-mailt majd csak a besorolási döntésről kaptok, amelyet legkésőbb augusztus 5-ig töltenek majd fel az e-felvételi rendszerébe.

Mikor írják ki a pótfelvételit?

A pótfelvételit a ponthatárhúzás után, július végén hirdetik meg, a jelentkezéseteket várhatóan augusztus közepéig adhatjátok majd le. A pótfelvételin már csak egy szakra lehet jelentkezni, az egyetemek, főiskolák pedig főleg önköltséges képzéseket hirdetnek meg. A pótfelvélin azok vehetnek részt, akik az általános felvételi eljárásban nem jelentkeztek a felsőoktatásba, vagy egy szakra sem kerültek be. A pótfelvételivel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat itt találjátok.

Mikor hirdetik ki a pótfelvételi ponthatárait?

Várhatóan augusztus végén: tavaly augusztus 28-án derült ki, kit vettek fel a "második körben". A döntésről sms-ben kaptok értesítést, a ponthatárokat pedig a felvi.hu-n is megnézhetitek.

Mikor lesz a gólyatábor?

Az egyetemi, főiskolai gólyatáborokat augusztus utolsó kettő, illetve szeptember első felében tartják.

Mikor lesz a beiratkozás, és mikor kezdődik az oktatás?

A jogviszonyotok hivatalosan a beiratkozással jön létre, amelyet általában a regisztrációs héten tartanak - a pontos időpontról az adott egyetemtől, főiskolától kaptok majd értesítést. Ha állami ösztöndíjasként fogtok tanulni, ekkor kell aláírnotok a hallgatói nyilatkozatot is.

A regisztrációs héten kell nyilatkoznotok arról, hogy passzív vagy aktív jogviszonyotok lesz-e az őszi szemeszterben - halasztásra a legtöbb intézményben az első félévben nincs lehetőség -, illetve ekkor kell felvennetek a kurzusokat is. A regisztrációs időszak általában szeptember első vagy második hetének végéig tart, az oktatás, vagyis a szorgalmi időszak ezután kezdődik.

Felvételi 2015

Felvételi: ezekre a szakokra lesz a legnehezebb bekerülni

Milyenek lesznek a ponthatárok a legnépszerűbb mesterszakokon

Válthattok-e szakot már az első félévben?

Minden a 2015-ös felvételi pontszámításról 200+200+100

Felvételi: ezeken a szakokon huszonötszörös a túljelentkezés

Nyolc dolog, ami szigorúan tilos a ponthatárhúzás előtt

Kellemetlen meglepetés érheti a felvételizőket

Megvan a 2015-ös Pont Ott Parti programja

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!