szerző:
Eduline

Hamarosan kiderül, ki jut be egyetemre, főiskolára. Addig azonban még van néhány fontos határidő, amelyet nem szabad elfelejteni.

©

Dokumentumok pótlása

Azokat a dokumentumokat, amelyek a március 1-jei jelentkezési határidőig nem kaptatok meg, június 5-ig, azokat pedig, amelyeket csak júniusban kaptok meg, legkésőbb július 10-ig kell pótolnotok. A részleteket itt olvashatjátok.

Sorrendmódosítás

Az alap- vagy osztatlan képzésre jelentkezők, illetve a felsőoktatási szakképzésre felvételizők július 10-ig módosíthatnak a megjelölt szakok sorrendjén. A mesterszakokra jelentkezőknek a határidő június 24. A sorrenden egy alkalommal lehet változtatni - a módosítás ingyenes - , új képzést nem lehet megjelölni. Képzést törölhettek, igaz, a befizetett eljárási díjat ebben az esetben sem kapjátok vissza.

Mindezt online, az e-felvételi rendszerében is megcsinálhatjátok: akkor is, ha korábban nem az e-felvételi rendszerén keresztül adtátok be a jelentkezéseteket. A dokumentumokat és a sorrendmódosítási kérelmet elküldhetitek az Oktatási Hivatal postacímére (1380 Budapest, Pf. 1190) is, az ehhez szükséges formanyomtatványokat a www.felvi.hu honlapon, a kérvénytárból tölthetitek le.

Regisztrációs csomag

Június elejéig minden felvételizőnek meg kell kapnia a regisztrációs csomagot, amely a személyes és a jelentkezési adatokat tartalmazza. Mit kell tennetek, ha mégsem kapjátok meg a csomagot, vagy hibásan szerepel benne valamilyen adat? Erről itt olvashattok.

Június 4-én nézhetitek meg, hány pontot kaptatok az írásbeli érettségikre: a részleteket itt találjátok, a pontszámítási szabályokról pedig itt olvashattok.

Ponthatárhúzás

A Pont Ott Partit július 24-én tartják. Hogyan dől el, hogy kit vesznek fel idén az egyetemek, főiskolák? Erről itt olvashattok, azt pedig, hogy melyik bölcsészszakokra lesz a legnehezebb bejutni, itt nézhetitek meg - kövessétek cikksorozatunkat.

Pótfelvételi

Ha nem kerültök az általatok megjelölt szakokra, a pótfelvételin azokra a képzésekre jelentkezhettek, amelyeken maradtak még betöltetlen helyek. Azok is jelentkezhetnek, akik az általános felvételi eljárásban nem vettek részt. Júliusban már csak egy felsőoktatási intézménybe és csak egy képzésre lehet jelentkezni. A pótfelvételiről szóló közlemény várhatóan július végén, a ponthatárhúzás után jelenik meg.