szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A középszinten vizsgázók már a második feladatsort oldják. A mai földrajz érettségi nap szakmai támogatását, köszönjük a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának.

A második feladatrészben előkerülnek az égitestek, a földrajzi koordináták és a hőmérsékletváltozás is - ez utóbbihoz a középszinten érettségizőknek diagramokat is elemezniük kell. Ezen felül kaptak kérdéseket a földrajziövezetességről és a népességszám-változásról is.

Az első 20 perces rész után jön a II. feldatsor, amit 80 perc alatt kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak.

A 100 perceses vizsga második rész már egy összetettebb feladatsor, itt nem a topográfia van elsősorban a középpontban. Azonban itt már elővehetik a diákok a segédeszközöket. A II. feladatlaphoz szükséges segédeszközök: középiskolai földrajzi atlasz, szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológép, körzőt és vonalzót nektek kell vinnetek. Amennyiben az egyes feladatokhoz egyéb információkra, pl. adatokra, szemelvényekre van szükség, azt a feladatsornak mindig tartalmaznia kell. Arról, hogy itt mi kerülhet elő, itt írtunk le mindent.

A feladat első részéről itt írtunk bővebben.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2021-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.