szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kettőtől indult az első feladatlap megoldása és a visszaszámlálás az erre fordítható 20 percből. A mai földrajz érettségi nap szakmai támogatását, köszönjük a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának.

A feladatok között szerepel egy észak-afrikai térképvázlat, illetve egy közép-európai vázlat és Magyarország megyéivel kapcsolatos térkép is, amiben folyókat is fel kell ismerniük a diákoknak.

Az írásbeli vizsgán egy központi feladatsort kell megoldani, ami két részből áll.

Az első vizsgadolgozatokat 20 perc leteltével a felügyelő tanár összegyűjti – ebben a 20 percben topográfiai feladatok, azaz vaktérképes, térképvázlatos feladatok kerülnek elő 25 ponttért. Ezután kerülhet sor a II. feladatlap kiosztására és megoldására. Fontos, hogy az I. feladatlap megoldásához semmilyen segédeszköz nem használható majd.

A földrajz érettségi vizsga topográfiai követelményei – közép- és emelt szinten egyaránt – az általános és a részletes érettségi követelményekre épülnek. Arról, hogy itt mi kerülhet elő, itt írtunk le mindent.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2021-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.