szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Május 25-e után meg lehet tartani a ballagásokat, az április végén-május elején elmaradt középiskolai ballagásokat is - mondta Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár pénteken.

Több tízezer végzős középiskolás ballagása maradt el a múlt héten, a gimnáziumok és technikumok a járványügyi előírások miatt nem szervezhették meg az ünnepségeket. Van, ahol alternatív megoldásokat találtak ki a tanárok, és online "ballagást" tartottak, más osztályfőnökök az utcán búcsúztak el a 12. évfolyamosoktól.

Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján arról beszélt: úgy döntöttek, hogy május 25-e után meg lehet tartani az általános iskolai és középiskolai ballagásokat, a részletes szabályok később jelennek majd meg.

Hozzátette azt is: az érettségin megjelent vizsgázók számáról pontos információt később kapnak majd, de az eddigi tapasztalatok szerint majdnem százszázalékos a részvétel.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, idén nincs pótvizsga azok számára, akik koronavírus-fertőzöttek vagy hatósági karanténban vannak, ezért nem tudtak/tudnak elmenni az írásbelikre. Erről bővebb információt itt találtok: