szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Összeszedtük, milyen szabályok vonatkoznak a szótárhasználatra.

Az angolérettségin használhattok szótárt, de csakis a negyedik résznél, azaz az íráskészséghez tartozó feladatoknál.  

A vizsgának ebben a szakaszában két feladatot kell megoldanotok. Először egy „interakciós” szöveget kell alkotnotok valamilyen – szöveges vagy képi – segédanyagra reagálva, három irányító szempont alapján 80-100 szó terjedelemben. A második feladat már egy hosszabb, inkább leíró vagy véleménykifejtő szöveg létrehozása, ahol négy irányító szempontot kaptok. Itt 100-120 szót kell írnotok.  

Akár közép-, akár emelt szinten vizsgáztok, ezeknél használhattok nyomtatott szótárat, ami egy- és kétnyelvű is lehet. Fontos tudnotok viszont, hogy a helyszínen nem biztosítanak nektek belőle egyáltalán, szóval csak azt tudjátok használni, amit saját magatoknak vittetek.  

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2021-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.