szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Több tízezer érettségiző kapta meg az elmúlt percekben a magyarérettségi feladatsorát. Sok múlik azon, hogyan tudnak teljesíteni a következő négy órában: a különböző szövegértési és esszéfeladatok megoldásával összesen 100 pontot szerezhetnek.

A diákok összesen 240 percet töltenek majd a tantermekben – mind közép-, mind emelt szinten ennyi idejük van a feladatok megoldására. A középszintű magyarérettségi egy szövegértési feladatsorból, két választható szövegalkotási, valamint két – szintén választható – elemzési feladatból áll. Az emelt szinten vizsgázóknak meg kell oldaniuk egy szövegértési és irodalmi-nyelvi műveltségi feladatsort, valamint két esszéfeladatot.

Szigorú szabályok

A koronavírus-járvány miatt számos szabályt be kell tartani az idei érettségin. Maximum 10-en lehetnek egy teremben, minimum 1,5 méteres távolság betartásával, az iskolákban biztosítani kell a kézfertőtlenítőt is.

Az írásbeli alatt a maszkviselés a vizsgaszervezőknek és a felügyelő tanároknak kötelező, a diákoknak a vizsga előtt kötelező, az írásbeli vizsga alatt csak ajánlott. A dolgozatok idén is karanténba kerülnek, a csomagokat felbontás előtt 24 órára el kell zárni, illetve a vizsga után is félreteszik a lapokat egy napra. Az iskoláknak idén is lesz lehetőségük arra, hogy dolgozatokat online küldjék el a javítóknak, így a tanároknak nem is kell bemenniük az iskolába.

Az Eduline-on mindenről beszámolunk, ami fontos: minden infót megtaláltok a feladatokról, tanárokat és diákokat kérdezünk az írásbeliről. És ami a legfontosabb: a vizsga után jövünk a szaktanár által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokkal. Itt találjátok folyamatosan frissülő tudósításunkat: