szerző:
Csik Veronika
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Holnap kezdődik a 2021-es tavaszi érettségi időszak, mutatjuk a menetrendet az első hétre.

A 2021-es tavaszi érettségi szezon május 3-án kezdődik - az öt fő tantárgy vizsgáival, azaz a magyarral, a matekkal, a történelemmel, az angollal és a némettel.

Idén május 3-án elindulnak az írásbeli vizsgák, és május 25-én az olaszérettségivel zárulnak. Fontos, hogy a tanév és az érettségi rendje alapján idén is 9-kor kezdődnek majd a vizsgák az első héten. Míg 2020-ig a vizsgák az első héten is 8-kor kezdődtek, addig tavaly a járványügyi helyzet miatt egy órával későbbre tették a vizsgakezdést - úgy tűnik, ez továbbra is marad az öt fő tantárgy esetében. A második héttől a délelőtti és a délutáni vizsgák is az "eredeti" reggel 8-as és délután 2-es időpontban kezdődnek majd.

Az első hét legfontosabb dátumait itt találjátok:

Mikor jönnek a megoldások?

Magyarból, matekból, töriből és angolból a középszintű feladatok szaktanár által kidolgozott, nem hivatalos megoldókulcsét már a vizsgák napján megnézhetitek majd nálunk. Az emelt szintű vizsgák és a hivatalos megoldókulcsok pedig a vizsgák kezdete után, pontosan 24 óra múlva jelennek majd meg.

Holnaptól indul az érettségi közvetítésünk is. Kövessétek a 2021-es vizsgákról folyamatosan frissülő tartalmainkat.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2021-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.