szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Már csak egy hetetek van eldönteni, hogy hova és milyen sorrendben szeretnétek jelentkezni a felvételin. Ha viszont már megszületett a döntés, akkor ne várjatok a hitelesítéssel sem, nehogy később elfelejtsétek. Mutatjuk, hogy ezt meddig és hogyan tehetitek meg.

November 15-ig jelentkezhettek egyetemre vagy főiskolára a keresztféléves felvételin. Fontos azonban, hogy miután eldöntöttétek, melyik szakot vagy szakokat jelölitek meg, ellőnérizzétek, hogy érvényes-e a jelentkezésetek.

A jelentkezésetek akkor érvényes, ha a rendelkezésre álló határidőig - azaz november 15. éjfélig - leadtátok azt a 2021. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárásnak megfelelő, erre a célra kialakított elektronikus felületen keresztül. Vagyis itt a személyes adataitokon kívül legalább egy jelentkezési helyet megjelöltetek, és ami a legfontosabb, hogy mindezt hitelesítettétek.

Az E-felvételiben kitöltött jelentkezési űrlapot - az utolsó adatállapotnak megfelelően - Ügyfélkapun keresztül vagy kinyomtatott, aláírt, postai úton benyújtott hitelesítő adatlappal tudjátok hitelesíteni. Erre november 20-ig van lehetőségetek. Ha ezt a határidőt elfelejtitek, akkor a jelentkezésetek elveszik és egyik felsőoktatási intézményben sem kezdhetitek meg a felsőfokú tanulmányaitokat februárban.

De a felvételi tájékoztatóban nemcsak a jelentkezés menetéről, a pontszámításról és a többletpontokról olvashattok, hanem arról is, milyen hallgatói juttatásokra számíthattok, illetve pályázhattok, ha felvesznek benneteket a kiszemelt egyetemre vagy főiskolára. Az egyes intézmények hallgatói részére adható támogatások fontosabb jogcímeit és az intézmények által meghatározott összegeket itt nézhetitek meg.

Mesterképzésre jelentkeztek a keresztféléves felvételin? Mutatjuk a szabályokat

Lássuk, milyenek a pontszámítási szabályok a mesterszakos felvételin, és milyen szempontok alapján rangsorolják a jelentkezőket.


Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!