szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kaphattok-e pluszpontot a keresztféléves felvételin, ha már más jogcímeken összesen 100 pontot szereztetek? Újabb olvasói kérdésre válaszoltunk.

Ha van két emelt szintű érettségim, akkor is kaphatok pluszpontot a nyelvvizsgáért? Vagy ezzel már kimaxoltam a többletpontjaimat?

Az emelt szintű érettségikért 50 pontot kaphattok, viszont maximum kettőért jár a pluszpont, így összesen 100 pontot szerezhettek. A középfokú (B2) nyelvvizsgáért 28 pont, a felsőfokú (C1) nyelvvizsgért 40 pont jár, de mivel a többletpontok összege maximum 100 lehet - akkor is, ha egyébként a többletpontjaitok összege meghaladná ezt -, "csak" 100 pontot kaphattok.

De nemcsak az emelt szintű érettségiért és a nyelvvizsgáért jár többletpont a felvételin. Érdemes utánajárnotok, miért kaphattok még pluszpontokat, mert akár egy korábban megszerzett szakképesítés, vagy éppen egy feledésbe merült versenyeredmény igazolása is hasznotokra válhat. A teljes listát itt találjátok.

Eldöntöttétek, hogy hova és melyik szakra szeretnétek jelentkezni a keresztféléves felvételin? Akkor itt megnézhetitek a jelentkezés menetét lépésről lépésre.

Keresztféléves felvételi: hány pont kellett a sikeres felvételihez a korábbi években?

Elkezdődött a keresztféléves felvételi időszaka, megnéztük, hogy a korábbi években mennyi pont kell ahhoz, hogy bekerüljetek a legnépszerűbb szakokra.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!