szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mi van akkor, ha a július 23-ai ponthatárhúzáskor felvettek benneteket egy adott szakra, de mégsem szeretnétek oda beiratkozni szeptemberben? Jelentkezhettek máshova a pótfelvételin? Fontos kérdésre válaszolunk.

Nem vagytok biztosak abban, hogy azon a szakon szeretnétek tanulni, ahova az általános eljárásban felvettek benneteket? Sajnos ilyenkor már csak a következő rendes eljárásban, vagyis legközelebb a keresztféléves felvételin jelentkezhettek másik képzésre. A pótfelvételin ugyanis csak azok jelentkezhetnek egyetemre vagy főiskolára, akiket egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel a július 23-án, vagy idén egyáltalán nem is jelentkeztek felsőoktatásba. 

Jó hír azonban, hogy idén több szakon is meghirdettek államilag támogatott képzéseket a pótfelvételin, pedig általában - néhány kivételt leszámítva - ilyenkor már csak önköltséges képzések szoktak indulni. A meghirdetett képzések listáját itt találjátok. A sikeres felvételihez szükséges tudnivalókról pedig itt írtuk össze.

A ponthatárokat előreláthatólag augusztus 28-áig hirdetik ki, ekkor dől el, hogy felvettek-e benneteket az általatok megjelölt képzésre. Azonban van néhány szabály, amelyeknek köszönhetően már most tudtok kalkulálni a pontokkal. Ezekről itt írtunk korábban. A 2020-as pótfelvételiről szóló, folyamatosan frissülő cikkeinket pedig itt nézhetitek meg.

Meddig kell hitelesítenetek a pótfelvételis jelentkezéseteket?

A pótfelvételi űrlap kitöltésére augusztus 9-én éjfélig van lehetőségetek. De meddig kell hitelesítenetek a jelentkezéseteket?

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!