szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hamarosan a pótfelvételi időszaka is véget ér és legközelebb már csak a keresztfelvételi eljárásban lesz lehetőségetek egyetemre jelentkezni. Mutatjuk, mire kell figyelni, hogy sikeres legyen a pótfelvételi.

Arról már nagyon sokat írtunk, miért kell a hitelesítésre vagy a dokumentumok beküldésére nagyon figyelni: az idő rövidsége miatt erre most nem lesz külön dokumentumpótlási időszak, nem lesz időtök pótolni, ami kimaradt. Ezen felül azonban nagyon fontos az is, hogy mivel a pótfelvételiben csak egy helyre (adott esetben finanszírozási párra) lehet jelentkezni, ezért körültekintően kell megválasztani a megfelelő képzést. Ehhez a Felvi szerint érdemes az alábbi ellenőrző listán végigmenni: megvannak-e alapképzés, osztatlan mesterképzés esetében a választott szakhoz előírt érettségi vizsga követelményei? Ezt itt tudjátok megnézni.

A pontszámítási szabályok figyelembe vételével pontszámom várhatóan eléri-e az általános felvételi eljárásban megállapított ponthatárt, vagy ha akkor nem került meghirdetésre a szak, akkor a jogszabályi minimumpontszámot?
A ponthatárokat itt nézhetitek meg, a minimumponthatárt pedig itt nézhetitek meg.

Teljesítem-e az adott szakhoz tartozóan a felsőoktatási intézmény által esetleg meghatározott további feltételeket is (pl. nyelvvizsga-kötelezettség, meghatározott munkaviszony)? Ezeket az intézményi meghirdetésben lehet ellenőrizni az adott szak nevére kattintva.

Fontos az is, hogy a sikeres hitelesítésről e-mailben automatikus értesítést kaptok, illetve az E-felvételi felületén is látható az, hogy művelet megtörtént. Ezekre mindenképpen érdemes odafigyelni, megvárni az értesítést, hiszen ha például Ügyfélkapu hitelesítés közben megszakad a kapcsolat, akkor nem biztos, hogy a folyamat sikeresen lezajlott - teszi hozzá a Felvi.

Meddig kell hitelesítenetek a pótfelvételis jelentkezéseteket?

A pótfelvételi űrlap kitöltésére augusztus 9-én éjfélig van lehetőségetek. De meddig kell hitelesítenetek a jelentkezéseteket?

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!