szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A 2020-as év a pótfelvételin is hoz majd változásokat, bár még konkrét részletekről nem, azért a jelentkezés szabályairól lehet tudni.

Bár ahogyan az korábban kiderült, az idei pótfelvételi más lesz, mint az eddigiek: az elmúlt évektől eltérően több, állami ösztöndíjas képzési területre is lehet majd jelentkezni. Ettől függetlenül azonban, fontos, hogy tudjátok, hogy csak abban az esetben élhettek ezzel a felvételi lehetőséggel, ha az idei általános felvételire egyáltalán nem jelentkeztetek, vagy egyetlen szakra sem kerültetek be sikeresen.

Ahogyan azt a korábbi évekből tapasztaltuk, néhány napon belül megnyithatják a pótfelvételi jelentkezési felületet is. Valószínűleg augusztus elejéig lehet majd jelentkezni valamely pótfelvételin meghirdetett képzésre, a pótfelvételi döntés pedig augusztus 20-a után várható. Amint kiderülnek a pontos infók, írni fogunk róla.

A hagyományos felvételi véget ért, ősztől 68 112-en kezdhetik el a felsőfokú tanulmányaikat - ez több mint tízezerrel kevesebb a tavaly felvettek számánál.

Felvételi ponthatárok: Itt van minden tudományterület összesített pontja egy helyen

Összegyűjtöttük a különböző tudományterületek 2020-as felvételi ponthatárait.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!