szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Este nyolckor nyilvánosságra hozták a 2020-as felvételi ponthatárait - itt nézhetitek meg, milyen ponthatárokat húztak a jogi szakokon.

Frissítés: Itt nézhetitek meg az összes ponthatárt.

Decemberben jó hírt kaptak azok a felvételizők, akik államilag támogatott formában szerettek volna jogászképzésen tanulni idén ősztől, a szak előzetes ponthatára ugyanis 440-ről 350-re csökkent. 

Összesen 6962-en jelentkeztek jogi képzésekre, 5123-an első helyen. A jelentkezők közül 5687-en szerettek volna bejutni valamilyen jogi szakra.

Szak neve Előzetes ponthatár Intézmény és ponthatár
jogász 350 ELTE: 472
DE: 413
PPKE: 458
igaszságügyi igazgatási - ME: 351
SZE: 352
PPKE: 350
munkaügyi és társadalombiztosítási igazgatási - SZE: 360
ME: 354
SZTE: 353

A 2020-as felvételi ponthatárokról szóló, folyamatosan frissülő tudósításunkat itt találjátok:

ponthatárok percről percre

felvételi pontszámítás percről percre felvételi 2020 belföld felvételi ponthatárok 2020

Idén felvételiztek? Várjátok velünk a ponthatárokat!

Ahogy már megszokhattátok, mi is készülünk az idei ponthatárhúzásra. Este nyolc órakor jövünk a ponthatárokkal - így megtaláljátok nálunk az összes egyetem összes képzésének végleges pontszámát. Ezen felül statisztikákkal és elemzésekkel is készülünk, amiből megtudhattok mindent az idei felvételi eredményeiről, pontszámairól és a hamarosan elinduló pótfelvételiről is.

Ha szeretnétek megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozzatok fel hírleveleinkre és kövessetek minket Facebookon