szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mi történik akkor, ha több szakon is elértétek a végleges ponthatárt? Melyik szakon kezdhetitek el az egyetemet ősztől? Olvasói kérdésre válaszolunk.

Sziasztok, azt szeretném kérdezni, hogy ha az első helyre nem vesznek fel, de a második megjelölt képzésen elértem a ponthatárt és a harmadikon is, akkor én dönthetem el, hogy hova szeretnék menni? Értem, hogy van felvételi sorrend, de akkor is számít ha a listámon hátrébb szereplő szakra szívesebben mennék?

A választ röviden: igen, akkor is számít. A nemrég befejeződött sorrendmódosítási időszaknak éppen az a lényege, hogy olyan végleges listát hozzatok össze, aminek a sorrendjével a ponthatárhúzáskor is elégedettek vagytok. A ponthatárhúzást követően már nem gondolhatjátok meg magatokat.

Ugyanis a ponthatárok határozzák meg, hogy melyik általatok megjelölt képzésre kerültök be. Mindenki csak egy helyre nyerhet felvételt, mégpedig az általa megjelölt jelentkezési helyek közül az első olyanra, amelynél a pontszáma eléri vagy meghaladja a megállapított ponthatárt - írja a Felvi is.

Hány hallgatót vesznek fel idén a legnépszerűbb szakokra? Itt a válasz

Hány diákot vesznek fel 2020-ban a tíz legnépszerűbb alapszakra, és mennyien jelölték meg első helyen ezeket a képzéseket? Utánajártunk.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!