szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hogyan számolják a többletpontjaitokat a felvételin, ha egyszerre szerzitek meg az emelt szintű vizsgáért járó pluszpontot, emellett pedig más - akár több, mint 50 pontnak megfelelő - pluszt is kapnátok? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

Ha megszerzem az emelt szintű érettségiért járó 50 pluszpontot, ezenkívül pedig helyezést is érek el az ÁSZÉV-en (Ágazati és Ágazaton Kívüli Szakmai Érettségi Vizsgatárgyak Versenyén) vagy OKTV-n (Országos Középiskolai Tanumányi Versenyen), amiért 100 pluszpont járna, akkor összesen hány pontot fogok kapni?

A felvételin a diákok számára legkedvezőbb módon számítják a pontokat. Vagyis, ha valamelyik fent említett versenyen 1-10. helyezést értek el, akkor megkapjátok a többletpontként adható maximális 100 pontot.

Bár emellett lenne még plusz 50 pontotok az emelt szintű érettségi miatt, 100 pontnál nem kaphattok többet. Ilyen esetekben pedig mindig a lehető legtöbb pontszámot írják majd jóvá nektek.

Érettségi pontszámítás: így kalkulálhattok a tanulmányi pontjaitokkal

Sokan már az érettségi előtt elkezdik számolgatni és tervezgetni, hogy vajon hova lesz majd elég összegyűjtött pontjuk. De pontosan hogyan is kell számolni a tanulmányi pontokkal? Újabb fontos kérdésre válaszolunk.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!