szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Idén érettségiztek? Már van nyelvvizsgátok, de nem tudjátok, hogy ez beszámítható-e emelt szintű nyelvi érettséginek? Újabb fontos kérdésre válaszolunk.

Sajnos az idegen nyelvi érettségi vizsgát nyelvvizsga-bizonyítvánnyal nem tudjátok kiváltani. Viszont, ha az emelt szintű idegen nyelvi érettségin legalább 60 százalékot elértek, akkor az középfokú (B2) komplex államilag elismert nyelvvizsgának felel meg. A 40-59 százalékos eredmény pedig alapfokú (B1) komplex nyelvvizsgának számít.

Fontos, hogy az érettségivel megszerzett nyelvvizsgáért nem kaptok kemény fedeles bizonyítványt. Azt, hogy az érettségitek nyelvvizsga-bizonyítvánnyal egyenértékű okirat, az érettségi bizonyítványotok záradékában tüntetik fel.

Középszintű idegen nyelvi érettségi vizsga esetében semmilyen eredménnyel nem tudtok nyelvvizsga-bizonyítványt szerezni.

Kíváncsiak vagytok, mennyi többletpontot kaphattok, ha ugyanabból az idegen nyelvből nyelvvizsgát és emelt szintű érettségit is tesztek? Erről itt olvashattok.

A 2020-as érettségivel és felvételivel kapcsolatos összes cikkünket pedig itt találjátok.

Nyelvvizsga: ilyen vizsgatípusok és vizsgaközpontok közül válogathattok

Nyelvvizsgázni szeretnétek, de nem tudjátok hol érdemes megcsinálni? Most összeszedtük nektek az összes olyan vizsgatípust és vizsgaközpontot, amik közül válogathattok.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.