szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hány többletpontot kaphattok, ha ugyanabból az idegen nyelvből nyelvvizsgát és emelt szintű érettségit is tesztek? És mi a helyzet akkor, ha több nyelvből is van nyelvvizsgátok? Mutatjuk a szabályokat.

Hamarosan mindenki belefog majd a nagy pontszámolgatásokba. Most összeszedtük, milyen szabályok vonatkoznak a nyelvtanulással megszerezhető többletpontokra.

Fontos, hogy legfeljebb 40 többletpontot kaphattok akkor is, ha a többletpontokra több különböző nyelvből megszerzett nyelvvizsga-bizonyítvány alapján is jogosultak lennétek, vagy ha a különböző nyelvvizsgák alapján elérhető többletpontjaitok összege ezt meghaladná. Egy nyelvből csak egy nyelvvizsgáért adható többletpont - írja a felvételi tájékoztató.

Illetve az is nagyon fontos, hogy egy adott idegen nyelvből egyidejűleg nyelvvizsga és emelt szintű érettségi vizsga alapján is jogosultak lennétek többletpontra, akkor a többletpontokat csak egyszer, a számotokra kedvezőbb pontszámot biztosító jogcímen kapjátok meg. Mivel az emelt szintű érettségiért több – 50 – pont jár, ezért azt fogják beszámítani.

A 2020-as felvételiről itt olvashatjátok cikkeinket.

Így jelentkezhettek a 2020-as érettségire, ha már nem vagytok középiskolások

Mit kell tenni, ha érettségizni szeretnétek, de nincs tanulói jogviszonyotok? Hol és meddig kell jelentkezni a vizsgára?

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.