szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Végéhez közeledik a pótfelvételi eljárás, várhatóan augusztus 26-án kihirdetik a ponthatárokat, a jelentkezők pedig megtekinthetik a felvételi összpontszámukat az E-felvételiben.

A felvételi összpontszámért és annak részleteiért az E-felvételi jelentkezések és pontszámok menüpontjára kell kattintanotok. Itt a jelentkezési hely neve melletti pontszám oszlopban látható az adott szakon számított felvételi összpontszámotok, a magára a névre kattintva megjelenő táblázat pedig a legfontosabb részeredményeiteket tartalmazza.

A 2019-es pótfelvételi eljárásban induló képzések ponthatárait várhatóan augusztus 26-án hirdetik ki - írja a Felvi.

Mi lesz a ponthatárok után?

Az Oktatási Hivatal minden jelentkezőre ún. besorolási döntést hoz, az erről szóló határozat elérhetővé válásáról pedig elektronikus levélben küldik a ponthatárok megállapítása után. A besorolási határozat szintén az E-felvételi felületéről tölthető le. A besorolást nyert jelentkezőnek az érintett felsőoktatási intézmény ún. felvételi határozatot küld, és tájékoztat a beiratkozás helyéről, idejéről és az ezzel összefüggő teendőkről is.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.