szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hétfőn elindult a 2019-es pótfelvételi, amire augusztus 7-ig lehet jelentkezni. A legtöbb felsőoktatási intézmény csak önköltséges képzéseket hirdet meg ebben az időszakban, de van néhány kivétel. Lássuk, milyen szakokra tudtok jelentkezni, ha nem szeretnétek fizetni a tanulmányaitokért.

Fontos tudni, hogy a pótfelvételi során kizárólag önköltséges képzések indulnak – de akad néhány kivétel. A legtöbb államilag támogatott, alapszakos képzést a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hirdeti a pótfelvételisek számára. A jelentkezők többek között katonai logisztika, katonai üzemeltetés, katonai vezető, rendészeti, valamint a Víztudományi Kar több képzése közül válogathatnak.

©

A Miskolci Egyetem gyógypedagógia alapszakos képzésére, valamint a Szegedi Tudományegyetem gépészmérnöki képzésére is lehet államilag finanszírozott formában jelentkezni. A Debreceni Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem pedig ápolás mesterszakos képzéseket hirdettet meg szintén ösztöndíjas formában. A pótfelvételin meghirdetett, államilag finanszírozott képzések teljes listáját itt találjátok.

Pótfelvételi: ilyen ponthatárokra számíthattok, ha ebben az eljárásban jelentkeztek

Nem kerültetek be az egyetemre vagy a főiskolára? Ha a pótfelvételiben jelentkeznétek valamilyen képzésre, akkor most megmutatjuk, milyen ponthatárokra számíthattok.

A választott képzésre kizárólag az E-felvételi rendszerben tudtok jelentkezni. Fontos azonban, hogy a pótfelvételi során nem jelölhettek meg több helyet – csak egyetlen felsőoktatási intézmény, egyetlen képzésére jelentkezhettek.

A pótfelvételivel kapcsolatos legfrissebb információkról itt olvashattok.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.