szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mi történik, ha nem vesznek fel titeket a kiválasztott képzésekre? Van még felvételi lehetőség, de nem mindenki számára.

A ponthatárok kihirdetése után megkezdődik a 2019-es pótfelvételi időszak. Így tehát lesz esélye annak a diáknak is szeptembertől egyetemen tanulni, aki nem éri el a jövő héten meghirdetett ponthatárokat. Fontos azonban, hogy pótfelvételin csak tényleg azok a diákok jelentkezhetnek, akiket semmilyen képzésre nem vettek fel korábban.

Így tehát az a felvételiző, aki például az első helyen megjelölt szakra nem kerül be, de a második és harmadik helyre már igen, nem felvételizhet újra.

Idén felvételiztek? Itt kiszámolhatjátok a pontjaitokat

Ha szeretnétek biztosra menni, már feltöltöttetek minden fontos dokumentumot, és szívesen kalkulálnátok a pontjaitokkal, próbáljátok ki az Eduline pontszámító kalkulátorát. Számolgatnátok? Itt megnézhetitek, milyen adatokat kell megadnotok, melyik pontszámítással jártok jobban, és hogyan működik a kalkulátor.

Mikor kezdődik a 2019-es pótfelvételi?

Július 24-ével, a ponthatárhúzás időpontjával lezárul a "rendes" felvételi időszak, amelyet aztán követni fog a pótfelvételi. Mikor lehet jelentkezni és mikor derülnek ki az eredmények?