szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Izgalmas hetek jönnek: két hét múlva kihirdetik a felvételi ponthatárait, majd megkezdődik a pótfelvételi. Íme, a legfontosabb dátumok.

Július 12.

A jelentkezést követően megszerzett dokumentumok – például a diploma, a nyelvvizsga adatai, az érettségi bizonyítvány – pótlásának, a személyes adatok módosításának, a szaksorrend változtatásának határideje.

Július 24.

A felvételi ponthatárok meghatározásának napja – július 24-én derül ki, hogy melyik szakra, melyik intézménybe kerül be.

Augusztus 5-ig

Augusztus 5-ig minden felvételiző e-mailt kap arról, hogy elérhetővé vált az E-felvételi rendszerében az ún. besorolási döntésről szóló határozat. Ez az a hivatalos értesítés, amely a felvételi eredményéről szól.

A sikeresen felvételizőknek az az egyetem vagy főiskola is küld ún. felvételi határozatot, ahová bekerültek – ebben a beiratkozásról és egyéb feladatokról is hasznos információkat találtok majd meg.

Július vége

Pontos dátumot még nem lehet tudni, de a felvételi ponthatárok kihirdetése után indul el a 2019-es pótfelvételi – ha a szabályok idén sem változnak, a pótfelvételire csak azok jelentkezhetnek majd, akik egy szakra sem kerültek be az idei felvételin, vagy pedig be sem adták a jelentkezésüket. A pótfelvételin – az előző évek szabályai alapján – várhatóan csak egy szakot lehet majd megjelölni, a képzések néhány kivételtől eltekintve önköltségesek.

A 2019-es felvételiről szóló legfrissebb cikkeinket itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!