szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Idén felvételiztek, de a nyelvtudásért járó többletpontjaitokat nem nyelvvizsga-bizonyítványotokért kaptátok? Itt nézhetitek meg, beszámolták-e már az összpontszámotokba őket.

Hol jelennek meg a nyelvtudásért járó többletpontok, ha nem nyelvvizsgáért kaptátok őket?

Fontos, hogy nyelvtudásért nemcsak a nyelvvizsga-bizonyítványotok után kaphattok többletpontot, hanem azzal egyenértékű okiratokért is. Ilyen például az idegen nyelvi érettségi eredménye, érettségi bizonyítvány, felsőfokú oklevél vagy a külföldön szerzett végzettség is - írja a Felvi.

Nem kell megijednetek, ha az ezekkel kapcsolatos nyelvvizsga-információk nem itt jelennek meg. Ha kíváncsiak vagytok, megkaptátok-e már a többletpontjaitokat, akkor a feltöltött dokumentumokat a dokumentumok menüpontban, az érte adható többletpontok pedig a pontszámítás menüpont alatt nézhetitek meg.

Felvételi dokumentumok: így kell feltölteni, ami elengedhetetlen a pontszámításhoz

Ha idén felvételiztek, már nincs sok időtök összegyűjteni és feltölteni a hiányzó dokumentumokat, ha eddig nem tettétek meg. Most összeszedtük, a pontot érő bizonyítványoknak és dokumentumoknak milyen adatait kell megadnotok.

Már nincs sok időtök

Habár az Oktatási Hivatal (OH) két nappal, július 12-ig meghosszabbította a felsőoktatási felvételi dokumentumfeltöltési és egyszeri sorrendmódosítási határidejét, ez a határidő hamarosan lejár. Ha még nem töltöttetek fel minden fontos dokumentumot, akkor itt találtok egy kis segítséget, arról, milyen adatokat kell megadnotok a pontokat érő dokumentumaitokból.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.