szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ma kezdődtek el a középszintű szóbeli vizsgák, hamarosan vége az idei érettségi szezonnak. De hogyan kell feltölteni a rendszerbe az érettségi bizonyítványt? Olvasói kérdésre válaszolunk.

A héten lesz a szóbelim. Ha megkapom az érettségi bizonyítványomat, hogyan kell feltöltenem, hogy elfogadják?

Az érettségi bizonyítványotokat, amennyiben 2006. január 1-je után adták ki, alapvetően nem kell feltölteni. Az abban szereplő érettségi vizsgaeredményeket az Oktatási Hivatal elektronikus úton veszi át a rendszeréből.

Felvételizők, figyelem! Itt nézhetitek meg, hány pontotok van összesen

Már csak egy hónap van hátra a tavaszi ügyintézési időszakból. De hol nézhetitek meg, hogy milyen pontokkal számolhattok az egyes jelentkezési helyeken? Itt a válasz.

Amennyiben a nyilvántartásban szereplő adatok és a bizonyítványotokban szereplő adatok eltérnek, vagy nem jelennek meg az adatok az E-felvételi "Közhiteles nyilvántartásokból származó információk" menüpontjában, akkor a javítást, kiegészítést dokumentummal igazolva kell kérnetek. 

Van, akiknek fel kell tölteni

Azonban, ha az érettségiteket 2006. január 1-je előtt aták ki, akkor az érettségi bizonyítványotok minden oldalának fénymásolatát fel kell töltenetek, illetve ez vonatkozik a külföldi érettségi bizonyítványokra is - írja a felvételi tájékoztató.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.