szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Már csak egy hónap van hátra a tavaszi ügyintézési időszakból. De hol nézhetitek meg, hogy milyen pontokkal számolhattok az egyes jelentkezési helyeken? Itt a válasz.

Már csak egy hónap van hátra a tavaszi ügyintézési időszakból. Ha kíváncsaik vagytok a pontszámaitokra, a jelentkezői státuszlapon egyben, összegezve láthatjátok az adataitokat és az aktuális pontszámokat. A jelentkezések és pontszámok menüpontban pedig megnézhetitek, hogy az egyes jelentkezési helyeken mennyi a kiszámított felvételi összpontszámotok.

Ha ezekre nem figyeltek, bukhatjátok a felvételit - milyen hibákat kell elkerülni?

Már elkezdődtek a szóbeli vizsgák, július végén pedig kihirdetik a felvételi ponthatárait. Az idei felvételin is vannak olyan helyzetek, amikor a szerencse nem elég a bekerüléshez. Összegyűjtöttünk négy olyan buktatót, amin az egész felvételi múlhat.

A pontszámítás alapját a közhiteles nyilvántartásokból származó információk és a dokumentummal megfelelően igazolt és feldolgozott eredmények képezik - hívja a fel a figyelmet a Felvi.

Így ha pótoltatok egy hiányzó dokumentumot, és ez a feldolgozott dokumentum hatással van az összpontszámotokra, a változás csak a dokumentum feldolgozását követő napon jelenik meg a pontszámban. Érdemes tehát az ügyintézési időszakban többször is visszalátogatni az E-felvételi felületére, hogy az aktuális értéket láthassátok - teszi hozzá a felvételi tájékoztató.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!