szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Milyen szótárt használhattok a közép- és emelt szintű németérettségin? Melyik feladatrész megoldásánál vehetitek igénybe a szótár segítségét? Most minden kérdésre válaszolunk.

Mind a közép-, és mind az emelt szintű németérettségin használhattok szótárt, de csak az íráskészséget mérő feladatrésznél – az olvasott szövegértés, a nyelvhelyesség és a hallott szövegértés feladatoknál nem. Ebben a vizsgarészben rövid, személyes jellegű közlést (pl. üzenet, naplóbejegyzés, blogbejegyzés), internetes hozzászólást, e-mailt, meghívót, magánjellegű vagy intézménynek szóló levelet kell írni.

A farmer története és egy német matematikus a középszintű németérettségi első részében

Egy német matematikusról, egy orosz balett-táncosról, a farmer történetéről, valamint egy képregénymúzeumról is kaptak szöveget a németből középszinten érettségiző diákok.

Fontos, hogy csak nyomtatott egy-, illetve kétnyelvű szótárt lehet használni, vagyis szótárgépet, telefont, vagy bármilyen más eszközt nem.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2019-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.