szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hány százalékot kell elérni az németérettségin egyes vizsgarészeknél? Mikor mehettek szóbelizni? Mennyiben tér el egymástól a közép- és az emelt szintű értékelés? Mutatjuk a válaszokat.

Az Oktatási Hivatal tájékoztatója szerint a középszintű németérettségin az írásbeli és a szóbeli vizsgarészben külön-külön teljesítenie kell az elérhető pontszámnak legalább a 12%-át.

A farmer története és egy német matematikus a középszintű németérettségi első részében

Egy német matematikusról, egy orosz balett-táncosról, a farmer történetéről, valamint egy képregénymúzeumról is kaptak szöveget a németből középszinten érettségiző diákok.

Emelt szinten viszont oda kell figyelni, hiszen mind az öt vizsgarészben – olvasott szöveg értése, nyelvhelyesség, hallott szöveg értése, íráskészség, valamint a szóbelin is – külön-külön kell megszerezni a maxmális pontszám legalább a 12%-át.

Bár az németérettségin összességében 12%-tól még nincs meg a kettes, de aki ezt a minimum pontot eléri az írásbelin, az már mehet szóbelizni.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2019-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.