szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Meddig pótolhatjátok a hiányzó dokumentumokat az idei felvételiben? Itt vannak a legfontosabb infók a hiánypótlási felszólításról.

2019. június 10-ig általános tájékoztatást kaptok (a jelentkezéskor megadott e-mail címetekre) az egyes pontszámítási módokhoz szükséges dokumentumokról és ezek ellenőrzéséről. Legkésőbb június 26-ig pedig hiánypótlási felszólítást kaptok, ha a jelentkezést hiányosan nyújtották be. Fontos, hogy az általános tájékoztató és az egyedi (névre szóló) hiánypótlási felhívás nem azonos.

A felszólításokat szintén az e-felvételiből lehet letölteni (a hivatalos iratok menüpontból), amelyről külön értesítő e-mailt kaptok. Ezért is fontos, hogy rendszeresen megnézzétek az e-felvételit, valamint a megadott e-mail címeteket.

A február 15. után megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen vagy többletpontokat igazoló dokumentumok legkésőbb 2019. július 10-ig pótolhatók. Ezeket szkennelés után az E-felvételi rendszerébe fel kell tölteni.

Nem kell feltölteni a 2006. január 1. után megszerzett érettségi eredményeket igazoló dokumentumok (bizonyítvány vagy tanúsítvány) másolatát. Ezeket az adatokat a Köznevelés Információs Rendszeréből elektronikusan szerezzük be. Szintén nem kell benyújtani a 2003. január 1. után szerzett nyelvvizsga bizonyítványokat. Amennyiben a február 15-i jelentkezési határidő után szereztétek vagy szerzitek meg a nyelvvizsgát, akkor a felületen csak a nyelvvizsga-bizonyítványotok adatait kell megadni.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!