szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem jár mindenkinek automatikusan a sok plusz pont. Milyen feltételeket kell teljesíteni, ha szeretnétek megkapni az ötven többletpontot az emelt szintű érettségiért? Ezekre figyeljetek az érettségin.

Az emelt szintű érettségiért csak akkor kaphattok többletpontot, ha a vizsga eredménye legalább 45 százalékos, és ha a jelentkező érettségi pontjait az emelt szintű vizsgaeredmény alapján számítják.

Ilyen lesz az idei angolérettségi: feladatok, pontok és szabályok egy helyen

Utánajártunk, hogy milyen lesz a 2019-es középszintű angolérettségi. Milyen részekből áll az angolérettségi? Mennyi idő van egy-egy feladattípusra? Hány pontot lehet kapni összesen? Itt a válasz.

Ha egy szakon – például az általános orvosi képzésen – két tárgyból kötelező az emelt szintű érettségi, a jelentkező (ha mindkét vizsga eredménye legalább 45 százalékos) 100 többletpontot kap, vagyis például a nyelvvizsgával már nem szerezhet többletpontokat.

A 2019-es felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2019-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.