szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hogyan kalkulálhatnak pontjaikkal azok a felvételizők, akik valamelyik felsőoktatási szakképzésre jelentkeztek?

A felsőoktatási szakképzések pontszámítási szabályai lazábbak, háromféleképpen lehet kalkulálni a pontokkal:

1. a tanulmányi pontok kétszerezésével, vagy
2. a tanulmányi pontok és az érettségi pontok összeadásával, vagy
3. az érettségi pontok kétszerezésével.

Mindig a jelentkező számára legelőnyösebb számítási módot kell választani - az így kapott pontszámhoz lehet hozzáadni a pluszpontokat. A felsőoktatási szakképzésekről szóló részletesebb cikkünket itt találjátok.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2019-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.