szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nyilvánosságra hozták a 2019-es felvételi jelentkezési statisztikáit, mutatjuk a legérdekesebb adatokat.

Ahogy arról beszámoltunk, összesen 112 034-en adták be a jelentkezésüket valamelyik egyetemre vagy főiskolára. A felvételizők összesen 301 536 helyet jelöltek meg, egy diák átlagosan 2,7-et a lehetséges hatból.

A legnépszerűbb képzési terület a gazdaságtudományi - mondta Horváth Zita. felsőoktatási helyettes államtitkár a statisztikákat bemutató sajtótájékoztatón. Ezt csaknem 19 százalék választotta.

Itt a lista: ez a 10 legnépszerűbb egyetem a 2019-es felvételin, több tízezren jelentkeztek

Nyilvánosságra hozták a 2018-as egyetemi-főiskolai felvételi jelentkezési statisztikáit. A tavalyi évhez hasonlóan idén is az Eötvös Loránd Tudományegyetem áll az első helyen, mögötte a Debreceni Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem.

Gloviczki Zoltán, az Oktatási Hivatal elnöke kiemelte, hogy a jelentkezők átlagéletkora 24 év, vagyis lényegesen magasabb, mint az érettségizőké. A legidősebb felvételiző 78 éves - tette hozzá.

A 2019-es felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Ez a tíz legnépszerűbb alapszak a 2019-es felvételin: tarol a gazdálkodási és menedzsment

Gazdálkodási és menedzsment, kereskedelem és marketing, mérnökinformatikus - ez a 2019-es felvételi három legnépszerűbb alapszakja. Nyilvánosságra hozták a jelentkezési statisztikákat, idén összesen 112 034-en jelentkeztek egyetemre és főiskolára.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!