szerző:
Eduline

Mennyit kell fizetniük a 2018-as érettségiért azoknak, akik már korábban befejezték a középiskolát, de az egyetemi-főiskolai felvételi miatt egy vagy több tantárgyból újra nekifutnának a vizsgának? Utánajártunk.

©

"Négy éve érettségiztem, de nem tanultam tovább, egy OKJ-s képzést végeztem el. Most szeretnék felvételizni egyetemre, de ehhez kellene emelt szintű érettségi is, így azt most fogom letenni" - írta az Eduline egyik olvasója.

Vajon ebben az esetben mennyit kell fizetni az érettségiért? A tanulói jogviszony ideje alatt az érettségi bizonyítvány megszerzése ugyanis ingyenes, ahogy - írja az Oktatási Hivatal - "az adott vizsgatárgyból az érettségi bizonyítvány megszerzése előtti, tanulói jogviszonyban tett sikertelen érettségi vizsga első javító- és pótló vizsgája" is.

Minden más esetben fizetni kell az érettségi vizsgáért. A középszintű érettségi díja 2018-ban 21 ezer forint, az emelt szintű érettségié pedig 35 ezer forint.

Ilyen lesz a 2018-as érettségi: a legfontosabb dátumok

Végzős középiskolások vagytok, ezért időről időre eszetekbe jut a rohamosan közeledő 2018-as érettségi? Íme, a vizsgaidőpontok. A 2018-as érettségi szezon május 4-én, a nemzetiségi nyelvi és irodalmi vizsgákkal kezdődik, a legtöbb végzőst érintő írásbelikre azonban május 7-ig kell várni, aznap lesz a magyarérettségi. Az emelt szintű szóbeli érettségiket június 7.

Felvételi jelentkezés lépésről lépésre - 2018

Online képzés célja: Az Eduline online videós felvételi tájékoztatója végigvezet a 2018-as felsőoktatási felvételi minden fontosabb lépésén a szakválasztástól a ponthatárhúzásig. Segítünk, hogy ne vessz el a jogszabályok útvesztőjében és ne veszíts értékes pluszpontokat a felvételi során. | | Kiemelt képzések , Tanulástámogatás