szerző:
Eduline

A korábbi információktól eltérően a pótfelvételi eljárásban felvett jelentkezőket a felsőoktatási intézmények értesítik, míg a felvételt nem nyerteknek az Oktatási Hivatal jelentkezési kérelmet elutasító határozatot küld.

A pótfelvételizők - a normál eljárástól eltérően - nem kapnak sms-értesítést. A legfontosabb tudnivalókat itt olvashatod el.

 Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. felhívta a figyelmet arra, hogy korábbi közlésük, amely szerint a felvettek a felvételi döntésről szóló határozatot az Oktatási Hivataltól, a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat pedig a felsőoktatási intézménytől kapják meg szeptember első napjaiban, nem helytálló.
   
A pótfelvételi eljárásban valamennyi jelentkező mindössze egy felsőoktatási intézmény egy képzését jelölhette be, és értelemszerűen ez az intézmény értesíti a felvett jelentkezőket.
    
A 2011. évi felsőoktatási pótfelvételi során csak azok nyújthattak be kérelmet egy kiválasztott felsőoktatási intézmény egy képzésére, akik vagy nem jelentkeztek az idei általános felsőoktatási felvételi eljárás során, vagy jelentkeztek ugyan, de nem nyertek felvételt. A pótfelvételi ponthatárairól itt olvashatsz.

eduline/MTI