szerző:
Eduline

A veszprémi székhelyű Pannon Egyetem költségtérítéses mérnök-informatikus szakán 478 pont az idén a felvételi ponthatár, s ezzel az országosan csúcstartó - mondta Friedler Ferenc, az egyetem rektora sajtótájékoztatón pénteken.

A 2011-es felvételi ponthatárok teljes listáját itt nézheted meg, felvételi pontszámodat pedig itt ellenőrizheted le.

Közlése szerint ezen a szakon az államilag támogatott képzés esetében is magas, 375 pont a határ, ez öt ponttal magasabb a Műegyetemen elérendőnél is. A rektor kiemelte, hogy szinte valamennyi szakon 400 pont közelében vannak a határok. Rámutatott arra, hogy a nemzetközi tanulmányok alapszakon 424, a politológián pedig 420 pont a felvételi határ. Újdonságként említette az idegennyelvi kommunikátor felsőfokú szakképzésüket, ahol az államilag támogatott képzést illetően 318-as ponthatár alakult ki. 

A fordító és tolmács mesterszakra országosan a veszprémi egyetemen vettek fel a legtöbb hallgatót - összesen 26-ot -, szintén magas, 71-es ponthatárral (a maximum 100 pont.)

Diplomaosztó a Pannon Egyetemen
©

A rektor hangsúlyozta, hogy az egyetem betöltötte a keretlétszámait, s a felvételnél a minőség volt a meghatározó, s nem a tömegképzés. Friedler Ferenc úgy fogalmazott, hogy nem "csak" diplomát akarnak adni a hallgatóiknak, hanem a szakmai karrierjük megalapozását is elősegítik.

A veszprémi egyetemre az idén összesen 6984-en jelentkeztek, s felvettek 2879 hallgatót; közülük 1042-t a nappali alapképzésre, 468-at pedig a levelezőre. A rektor tájékoztatása szerint a nappali alapképzésre felvettek közül 1029-en kerültek be az államilag finanszírozott képzésbe, 373-an pedig költségtérítéses szakokon tanulnak majd.

MTI