szerző:
Edupress

A középiskolásoknak és a középiskolai jogviszonnyal nem rendelkezőknek is február 15-ig kell beadniuk jelentkezésüket a 2011. évi május-júniusi érettségi vizsgákra. Az első írásbeli érettségi vizsgák május 2-án kezdődnek.

A tanulói jogviszonnyal nem rendelkező vizsgázók a területileg illetékes kormányhivatalokban vagy személyesen, egy vizsgát szervező középiskolában jelentkezhetnek.

Azok, akik már rendelkeznek érettségi bizonyítvánnyal, bármelyik vizsgaidőszakban, bármely vizsgatárgyból jelentkezhetnek érettségire: az emelt szintű, több vizsgarészből álló vizsgák díja 17 ezer forint, az egy vizsgarészből álló vizsgáké 12 ezer, míg az idegen nyelv, a testnevelés, az informatika és az informatikai alapismeretek vizsgákért 22 ezer forintot kell fizetni. A tanulói jogviszonnyal rendelkező diákok számára az érettségi összes fajtája első alkalommal ingyenes - közép- és emelt szinten egyaránt.

A május-júniusi írásbeli érettségi vizsgák május 2-án kezdődnek, és május 23-án fejeződnek be. Az emelt szintű szóbeli vizsgák időszaka június 2-8., míg a középszintű szóbeli vizsgákon június 14. és 28. között kell tudásukat bizonyítaniuk az érettségizőknek.

Edupress