szerző:
Eduline

A legújabb oktatási fejlesztésekkel, taneszközökkel és módszerekkel, valamint a felsőoktatási felvételi lehetőségekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők a 11. Educatio nemzetközi oktatási szakkiállításon január 21-én és 22-én a fővárosban.


©
A Papp László Budapest Sportarénában a felsőoktatási intézmények mellett tankönyvkiadók, taneszközgyártók és -forgalmazók, külföldi egyetemek, nyelviskolák, szakképző intézmények, oktatással foglalkozó kutatóintézetek képviseltetik magukat.

A szervezők színvonalas szakmai programmal és előadásokkal várják az iskolák tanárait és vezetőit, illetve az oktatás különböző területein érdekelt cégek mint kiállítók képviselőit. A kiállítás a mai magyar oktatás fejlődésében meghatározó szerepet betöltő szakemberek, intézmények, cégek és mutatkoznak be. A program egyedülálló lehetőséget nyújt a pedagógusoknak és az intézményvezetőknek, hogy figyelemmel kísérjék a szakma újdonságait, a taneszközök és módszerek korszerűsödését - olvasható a programismertetőben.

A kiállítás különösen fontos lehet az érettségiző diákoknak, hiszen egy időben és egy helyen találkozhatnak valamennyi felsőoktatási intézmény képviselőivel; érdeklődhetnek a felvételi esélyekről és lehetőségekről, a szakokról és a képzési rendszerről, a tanulmányi és szociális juttatásokról, a kollégiumi elhelyezésről.
A továbbtanulásra készülő középiskolások "gyakorló egyetemistáktól, főiskolásoktól" kaphatnak választ kérdéseikre - színesebb, személyes élményeken is alapuló tájékoztatással könnyítendő a megfelelő iskola kiválasztását.

Az előző évek kiállításainak sikere alapján a két napon mintegy kétszáz kiállító és negyvenezer látogató - középiskolás diákok, szülők, pedagógusok, intézményvezetők és -fenntartók - megjelenésére számítanak. A kiállítás ingyenesen látogatható, és mindkét napon 9-től 17 óráig tart nyitva.

MTI