szerző:
Eduline

Már letölthetőek az Oktatási Hivatal honlapjáról az angol érettségi feladatlapok, illetve a hivatalos javítókulcs is. Az eduline-on csütörtökön már megnézhettétek a nem hivatalos, középiskolai szaktanárok által javasolt megoldásokat, most viszont már a minisztérium által kiadott és elfogadott javítási útmutató is elérhető, közép- és emelt szinten is.

Az angol nyelv írásbeli érettségi vizsgája mindkét szinten négy elkülönülő részből áll. Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc. Ebből az első rész, az "Olvasott szöveg értése" 60 perces, a második rész, a "Nyelvhelyesség" feladatsorának megoldására 30 perc áll rendelkezésre. Az ezt követő szünet után a 30 perces "Hallott szöveg értése" vizsgaösszetevő következik, végül az "Íráskészség" 60 perc időtartamú feladatsora.

Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc. A vizsgán a már felsorolt vizsgaösszetevők szerepelnek ugyanabban a sorrendben, a feladatok megoldására fordítható idő azonban sorrendben 70, 50, 30, illetve 90 perc.

Az íráskészség vizsgarésznél a feladatok megoldásához mindkét szinten használható nyomtatott szótár, a többi vizsgarésznél semmilyen segédeszközt nem vehetnek igénybe a diákok.

A 2010-es középszintű angol érettségi feladatlapja

A 2010-es középszintű angol érettségi megoldókulcsa

Itt pedig meghallgathatod a középszintűhöz tartozó hanganyagot is:


A 2010-es emeltszintű angol érettségi feladatlapja

A 2010-es emeltszintű angol érettségi megoldókulcsa

És itt van az emeltszintű hanganyaga is:eduline