szerző:
Eduline

Az idei érettségire történő felkészülés ideje alatt az eduline.hu olvasói értékes segítséget kapnak történelem tantárgyból. Érettségiztető szaktanár által kidolgozott tételeket tölthetnek le, melyek tartalmaznak minden szükséges adatot, fogalmat és évszámot. Ha sikerül ezek közül kihúznod egyet a szóbeli érettségin, biztos lehetsz a jó jegyben.

Az internetes forrásból származó információkban gyakran nem bízhatunk meg teljesen. A letölthető segédanyagok nagy segítségünkre vannak a felkészülésben, de mivel diákok készítették azokat, előfordulhat, hogy pontatlanságokat is tartalmaznak, vagy hiányosak. Történelem tantárgyból egy érettségiztető szaktanár vállalta, hogy kidolgoz egy lehetséges tételsort, amit mi feltöltünk olvasóink számára. Ezek teljes körű, pontos anyagok lesznek, melyekben megbízhatnak azok, akik felkészülésük során használni fogják őket.

Történelemből a szóbeli érettségi tételsort minden iskolában az érettségiztető tanár állítja össze központilag meghatározott témakörök szerint. A nálunk kidolgozásra kerülő és letölthető tételek megtanulása nem garantálja a sikeres érettségit, hiszen lehet, hogy olyan tételek kerülnek bele az adott iskola tételsorába, amelyek hozzánk nem kerültek föl. Azonban mindenki a saját tételsorából megkeresheti és letöltheti tőlünk azokat, amelyek itt kidolgozásra kerültek!

A következő hetekben lehetőséget biztosítunk az olvasóink által kidolgozott érettségi tételeket minőségi ellenőrzésére is. Bárki elküldheti nekünk saját munkáját az eduline kukac eduline.hu e-mail címre. Szaktanárunk leellenőrzi, és ha kifogástalannak találja, akkor ez a munka is szerepelni fog a garantált minőségű kidolgozott tételek között.

Az Oktatási Hivatal által meghatározott témakörök szerint rendszerezve jelenleg az alábbi garantált minőségű tételkidolgozások tölthetők le. A letölthető anyagok száma a szóbeli érettségi napjáig folyamatosan nő.

Gazdaság, gazdaságpolitika, anyagi kultúra
 - A gazdaság fejlődése és a királyi jövedelmek alakulása Károly Róbert idején

Népesség, település, életmód

Egyén, közösség, társadalom
 - Végvári harcok a török ellen (1532-1566)
 - Széchenyi István reformprogramja

Modern demokráciák működése

Politikai intézmények, eszmék, ideológiák
 - Mária Terézia és II. József reformjai
 - Az 1848-as forradalom és az áprilisi törvények

Nemzetközi konfliktusok és együttműködés
 -
IV. Béla és a tatárjárás


Ha a felkészülés során a tanulásra szánt időt nem akarod a legújabb tételkidolgozások keresgélésével tölteni, akkor iratkozz fel heti hírlevelünkre. Ebben rendszeresen tájékoztatunk majd a szaktanárok által kidolgozott, legfrissebb, letölthető érettségi tételekről - nemcsak a történelem tantárgyból!