szerző:
Eduline

Még nyolc nap van a felvételi ponthatárok kihirdetéséig, de már most azon görcsölsz, bejutsz-e a kiválasztott egyetemre vagy főiskolára? Tereld el a gondolataidat - ehhez adunk ma nyolc tippet.

Csinálj valami olyat, amit mindig is szerettél volna. Megvan az érettségi, és akár sikerül a felvételi, akár nem, nehéz hónapok állnak mögötted, úgyhogy lazíts. Bungee jumping, kerékpártúra, napfelkelte a Balaton partján vagy valamilyen extrém sport?

Ponthatárhúzás előtti gyomorgörcs ellen még egy kis adrenalinlöket: próbáld ki ki valamelyik fővárosi vagy vidéki kalandparkot. Vedd fel a védőfelszerelést, és irány a drótkötélpálya!

Pihenj! Itt az ideje, hogy bepótold azt az alvásmennyiséget, ami az éjszakai magolás miatt kimaradt májusban és júniusban. Kit zavar, ha délben kelsz fel?

Szervezz egy nagy bulit, amin tényleg mindenki ott van. Használd ki az utolsó nyarat, amelyet elejétől a végéig az osztálytársaiddal és a gimis barátaiddal tölthetsz.

©

Éjszakánként is a ponthatárokon görcsölsz? Próbáld elűzni a stresszt: sportolj, jógázz, relaxálj, hallgass zenét, vagy igyál esténként egy csésze citromfű teát.

Vagy olvass jó könyveket (választhatsz például ezek közül). Egy jó regény vagy életrajz garantáltan eltereli a gondolataidat.

Ha biztos vagy abban, hogy bekerülsz a kiválasztott szakra, nyugodtan keresgélj leendő csoporttársakat a Facebookon vagy más közösségi oldalakon (de ha bizonytalan vagy, ne idegesítsd magad a 480-490 pontos fevételizőkkel).

©

Tölts több időt a családtagjaiddal. Ha bekerülsz az egyetemre - pláne, ha másik városba költözöl -, alig fogod őket látni.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!