Közoktatás Eduline

10 dúsgazdag híresség, akinek még érettségije sincs

Elolvasom

Dollármilliók vannak a bankszámlájukon, egymás után kötik meg a jobbnál jobb üzleteket, szakértelmüket senki nem kérdőjelezi meg, pedig érettségit soha nem szereztek. Az amerikai Forbes magazin listáján azok a milliomosok szerepelnek, akik idő előtt otthagyták a középiskolát, és szerencsét próbáltak az életben - úgy tűnik, sikerrel.

Közoktatás Eduline

Zságer Balázs: aki jól tévesztett pályát

Elolvasom

A Zagar neve jól cseng a magyar és a külföldi elektronikus zene rajongók körében. Zenéjükre az amerikai CSI Helyszínelők című sorozat készítői is felfigyeltek, több számuk is hallható volt már az egyes részekben. Elismertségüket mi sem jelzi jobban, hogy a Depeche Mode tagjai személyesen választották ki őket előzenekaruknak a nyári budapesti koncertre. A csapat egyik alapító tagja Zságer Balázs, aki képzőművész helyett informatikus lett, végül a zene vált fő hivatásává. A karrierről és a tanulásról beszélgettünk vele:

Közoktatás Eduline

Kell-e a zenésznek diploma?

Elolvasom

Pély Barnáról nem mondható el, hogy unalmas az élete. Továbbra is zenél a Unitedben, akikkel nagy sikerű koncertet adtak nemrég a MÜPÁ-ban, valamint kiadták első DVD-jüket. Közben dolgozik egy másik zenekarral, a Funk Suvirvor-ral, amelyben angolul énekel. Nem utolsó sorban pedig nem csak sikeres zenész, de egy ideje át is adja tudását a fiatal nemzedéknek, hiszen a Kodolányi János Főiskola Jazz tanszékének tanári karját erősíti, mint Jazzének szakvezető művésztanár.