szerző:
Eduline

A színművészeket, zenészeket és nagy munkát végző önkénteseket támogatná a kormány.

Megindult az új pályázatok kiírása a 2017-es évre, többek között a Vásáry Tamás Ösztöndíj és a Törőcsik Mari Ösztöndíj is.

Vásáry Tamás Ösztöndíj

Az ösztöndíjat ifjú zenészek szakmai munkájának, művészetének ösztönzésére és a kiemelkedő önkéntes tevékenységet végző személyek önkéntes tevékenysége dokumentálásának támogatására adja a kormány. A pályázók nem lehetnek idősebbek 25 éves kornál és mindannyian felsőoktatási hallgatói jogviszonnyal, esetleg előkészítő jogviszonnyal kell rendelkezzenek az érintett művészeti területen. Aki hasonló állami művészeti támogatásban részesül, nem kaphat támogatást.

Az önkéntesek körében előnyt élvez az a hallgató, aki halmozottan hátrányos helyzetűeknek segít, esetleg maga is ebbe a társadalmi csoportba tartozik.

Az elnyerhető támogatási összeg havi 100 ezer forint, ami ösztöndíjnak minősül, tehát adó és járulékmentes. A benyújtás határideje 2017. január 16. A teljes kiírás itt érhető el.

Törőcsik Mari Ösztöndíj

A kormány a színésznő kérésére 2017-re kiterjesztette a támogatható személyek körét, idén már két színművész hallgató nyerheti el a havi 100-100 ezer forintos támogatást.

©

Legfeljebb 25 éves korú pályázhat, aki a Színmű legalább másodéves, vagyis harmadik félévét megkezdett hallgatója. A pályázat január 29-ig nyújtható be a mellékelt pályaművel.

A teljes kiírás itt érhető el.

Egyetemre készülsz? Illyen juttatásokban részesülhetsz

Sajnos nem állítható 2016-ban, hogy egy átlagos fiatal a számára elérhető hallgatói juttatásokból maradéktalanul fedezni tudja tanulmányi költségeit és az életvitelét. Tisztes tanulmányi eredménnyel azonban, szociális helyzetének gondos bemutatásával nélkülözhetetlen forintokhoz lehet jutni egy-egy félév során.