Közoktatás Unyatyinszki György

Levélben tette helyre Pukli István a köztévét

Elolvasom

Az M1 pénteken készített interjút a Teleki Blanka Gimnázium igazgatójával, aki szándékosan csak élő adásban volt hajlandó válaszolni, hogy szavait véletlenül se forgathassák ki, ám később egy vágott anyagban ez mégis sikerült a köztévének Pukli István szerint. Miután fény derült az esetre, levélben fordult a csatornához, "csak az a fránya internet ne lenne" - utalt az igazgató a lebukásra.

Közoktatás Eduline

Ezért okoz fejtörést a kormánynak a tiltakozás: nagyon sokfélék, de egyet akarnak

Elolvasom

Ki az a Pilz Olivér, és miért szerepel ennyit a hírekben a Teleki Blanka Gimnázium? Milyen oldalakon milyen akciót, és ki szervez? Mi az a Pedagógusok Sztrájkbizottsága, és kik vannak a kerekasztal körül? Napról napra bukkannak fel új nevek és csoportok a tiltakozások közepette, ezért nagyon nehéz a kormány dolga, hiszen nem elég egyetlen résztvevővel megállapodni. Ugyanakkor az olvasó dolga sem könnyű, mert így nem is könnyű követni, ki-kicsoda. Összeszedtük, kik és milyen minőségben vesznek részt a tiltakozásban.

Közoktatás Eduline

Százak tüntettek a Telekinél az igazgató mellett

Elolvasom

Több száz tüntető vonult fehér virágokkal és szalagokkal a budapesti Teleki Blanka Gimnázium mellé, hogy támogatásukról biztosítsák az iskola vezetését. Pukli István igazgató a Kliktől kapott levelet, amiben arra kérte a fenntartó, hogy mindössze pár óra alatt számoljon be dokumentumokkal arról, hogy mindenkit tájékoztattak-e az óraelmaradásokról, mikor a miskolci tanártüntetéshez csatlakoztak.

Közoktatás Eduline

Váratlan akciókkal lepnék meg a kormányt a tanárok

Elolvasom

Pukli István, a budapesti Teleki Blanka Gimnázium igazgatója a Civil Közoktatási Platform első ülése után ismertette a három munkacsoport működését. Lesz olyan csoport, mely az iskolák napi működési gondjainak megoldására dolgoz ki javaslatokat, míg egy másik a nyomásgyakorlás fenntartásán dolgozik majd. Emellett egy új országos pedagógus hálózat kiépítésébe kezdtek.