szerző:
Eduline

Az igazgató az Eduline-tól értesült a hírről, miszerint egy fideszes feljelentőnek az ügyészségnél tett bejelentése alapján nyomozás indult ellene. A feljelentés szerint Pukli nyomására mondott fel a tavaszi félévben az iskola angoltanára.

Pukli István igazgató a Teleki köré font élőlánckor március 30-án.
©

Tényi István a Fidesz-tagja, valamint a Fidelitas oktatási munkacsoportjának vezetője élt bejelentéssel, miszerint Pukli István igazgatónál felmerül a közfeladati helyzettel való visszaélés bűntett gyanúja. Emlékezetes, a Magyar Idők kormányközeli napilap írta meg április elején, hogy az igazgató nyomására távozott a Teleki Blanka Gimnázium egyik kedvelt angoltanára, aki nem értett egyet az igazgató közszereplői tevékenységével, illetve az iskolában emiatt jelentkező - szerinte - zavaró médiajelenléttel.

Pukli István szerint azonban szó sem volt kényszerről, inkább ő élte meg zsarolásként, ahogy nyomást helyezett rá az iskola tanára, aki maga mondott fel. Később elmondta azt is, hogy a tantestület megerősítette őt a civil tiltakozási mozgalomban betöltött szerepvállalásában is.

Tényi István hétfői, sajtónak címzett bejelentése szerint a BRFK Bűnügyi Szervek Kiemelt Ügyek Főosztálya Bűnügyi Támogató Osztály nyomozást is indított az ügyben - erről a Blikk és az ATV is beszámolt.

Pukli Istvánt elértük telefonon, elmondása szerint az Eduline-tól értesült a nyomozás híréről, őt nem keresték meg a hatóságok. Egyúttal megkerestük az BRFK-t, hogy valóban indult-e nyomozás Tényi bejelentése alapján. A hatóság válasza szerint nem adhatnak tájékoztatást,az információszabadságról szóló törvényre hivatkozva.

Ennek vélhetően személyiségi jogi akadályai lehetnek - beazonosítható személyről nem adhatnak ki információt ilyen ügyben.