Közoktatás Maróti Zsolt Viktor

"A 21. század oktatásának nagyon másról kellene szólnia"

Elolvasom

"Végre tényleg értékelni kell azokat, akik tanítanak" - mondja Miklósi László, a Történelemtanárok Egyletének elnöke, aki vendégszerzőnknek adott interjúban a tankönyvek és atlaszok sorsáról, az érettségiről is beszélt, és persze arról, hogy mi választja el a XIX. és a XXI. század oktatását. És hogy milyen érzés egy lelőtt amerikai repülőgép alumíniumdarabjából készült vietnámi fésűt a kezébe fogni.

Közoktatás Eduline

Az oktatási jogok bizosa dönt a történelemkönyvbe került miniszterelnökök kérdésében

Elolvasom

Nem csak szülők, de szakértők is úgy vélik, hogy kiegyensúlyozottság nélkül került bele a 8. állami történelemkönyvbe Orbán Viktor, Gyurcsány Ferenc és Medgyessy Péter miniszterelnökök. Az MSZP Aáry-Tamás Lajoshoz fordul, hogy vizsgálja ki, hogy szabályszerű-e a politikusok megjelenítése, mert szerintük Orbánról kedvezőbb képet festenek.

Közoktatás Eduline

Hogyan kerülnek legendák a történelemkönyvekbe?

Elolvasom

Néró gyújtotta fel Rómát, Petőfi a Nemzeti Múzeum lépcsőjén szavalta el a Nemzeti dalt, Dugovics Titusz volt az, aki a mélybe rántott egy török janicsárt – ezek a legendák már annyira beitták magukat a köztudatba, hogy sokszor még a tankönyvszerzőknek sem szúrnak szemet, de vajon van-e létjogosultságuk a történelemoktatásban?