Felnőttképzés MTI

Felsőfokú nyelvvizsga kell a jó álláshoz?

Elolvasom

Folytatódott a 2013-ban tapasztalt növekedés az online álláshirdetések piacán: idén az első negyedévben összesen 19 ezer 436 pozíciót hirdettek meg a cégek, 40 százalékkal többet, mint tavaly ilyenkor - derül ki a Profession.hu állásportál legfrissebb felméréséből.

Felsőoktatás Edupress

Még mindig alacsony a pályakezdők mobilitási hajlandósága

Elolvasom

Alacsony a pályakezdők mobilitási hajlandósága, tízből nyolcan választják a szülőhelyüket a költözéssel szemben - derül ki a Figyelő-Hewitt KarrierStart felméréséből. Munkavállalási szempontból egyedül Közép-Magyarország, azon belül leginkább Budapest a vonzó célpont a megkérdezett vidékiek több mint 60 százaléka számára. Ha pedig egy vidéki a fővárosban végezte tanulmányait, akkor a legritkább esetben megy vissza a szülőhelyére egy állás miatt. A külföldi munkalehetőségeket viszont már jóval szívesebben választják a frissdiplomások.

Felsőoktatás Eduline

Csak a harmada dolgozik a diákoknak

Elolvasom

A 15-34 éves korosztály 37,3 százaléka végzett valamilyen munkát tanulmányi ideje alatt, de ez az esetek csaknem háromnegyedében csak a képzéshez tartozó szakmai gyakorlatra korlátozódott, azaz a fiatalok alig 10 százaléka mondhatja el magáról, hogy már tanulmányai idején is kapott valamilyen tényleges képet a munka világáról.