Érettségi-felvételi Eduline

"Ez volt az utóbbi évek legnehezebb feladatsora" - diákok az emelt szintű érettségiről

Elolvasom

Kamatszámítás, deriválás, sík- és koordinátageometria, valószínűségszámítás - ilyen feladatok voltak az emelt szintű matekérettségin. Az eduline-nak nyilatkozó végzősök szerint a mostani volt az utóbbi évek legnehezebb feladatsora, volt, aki egy-egy példához hozzá sem tudott nyúlni. A budapesti Szent István Gimnázium diákjaival beszélgettünk.

Érettségi-felvételi Eduline

Diákok a matekérettségiről: kellemetlen meglepetést okoztak az egyenletek

Elolvasom

Az elmúlt évekhez képest valamivel nehezebbnek találták a középszintű matekérettségit az eduline-nak nyilatkozó diákok. Az első, 45 perces résznél pont belefértek az időbe, a második részben a gráfelméleti és az egyenletes feladattal volt gondjuk. Van, aki a hármasnak is örülne, de van, aki szerint a 90 százalék is meglesz. Diákok véleménye a matekérettségiről.

Érettségi-felvételi Eduline

Matekérettségi: ilyen feladatokat biztosan kapnak majd a vizsgázók

Elolvasom

Kedden a matekkal folytatódik az érettségi. Számtani vagy mértani sorozat, függvényekhez kapcsolódó példa, kombinatorika, statisztika és valószínűségszámítás biztosan lesz az idei középszintű matekérettségin is, de koordináta- és térgeometriára is lehet számítani - mondja az eduline által megkérdezett szaktanár. Középszinten idén 81 ezren, emelt szinten 4 ezren vizsgáznak: tanácsok az utolsó órákra.