Közoktatás Eduline

Elszámolta a tankönyvcsomagok árát az oktatási államtitkárság?

Elolvasom

Hat-hétezer forintba kerül egy átlagos tankönyvcsomag az általános iskolák alsó tagozatán – jelentette be az oktatási államtitkárság a tanévkezdés előtt három héttel. Valójában azonban már az elsős diákok könyveiért is legalább 8500-10 000 forintot fizetnek a szülők. A legdrágábbak idén is a nyolcadikosok kiadványai.

Közoktatás Eduline

Új tantárgyakat vezetnek be az iskolákban: pénzügy, kresz és életmód

Elolvasom

Pénzügyi alapismereteket, egészséges életmódot és KRESZ-t is kötelező lesz az iskolákban tanítani – Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkár a Magyar Nemzetnek azt mondta, valószínűleg minden iskolában bevezetik majd az életvitel tantárgyat, az órákon olyan témákról lesz szó, amelyek „elengedhetetlenek a mindennapokban”.

Közoktatás Eduline

Megint ellentmondott a Hoffmann-terveknek Pokorni

Elolvasom

A Fidesz-KDNP oktatási munkacsoportja szerint nem indokolt a jelenlegi középiskolai felvételik átalakítása, és szükség van a központi felvételi rendszer megtartására. Erről Pokorni Zoltán nyilatkozott pénteken az MTI-nek, összegezve a közoktatási törvényről az oktatási államtitkársággal folytatott eddigi egyeztetéseket. A megbeszélések jövő csütörtökön folytatódnak.

Közoktatás Eduline

Még változhat a közoktatási törvény és a tanárok életpályamodellje

Elolvasom

A közoktatási törvény és a pedagóguséletpálya-modell koncepciója még nem nyerte el végleges formáját, a dokumentumokat jelenleg a minisztériumok véleményezik, az ezalatt megváltozó szöveg pedig később ismét a társadalmi és szakmai szervezetek elé kerül - mondta Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkár csütörtökön egy budapesti konferencián.